Engleski je jezik koji ima jedan od najtežih spelling-a na svetu. Izgovaranje i pisanje reči se u školi uči napamet. Umesto toga, koristimo metodu Phonics, kojom se razvija svesnost o raznolikosti zvukova koje slova predstavljaju u različitim kombinacijama i položajima. Ona omogućava deci da nauče i uvežbaju pravila kombinovanja glasova u rečima. Na taj način se deca opismenjavaju i stiču samopouzdanje u susretu sa novim rečima.

Vaše dete će imati samopouzdanje da identifikuje samoglasnike, suglasnike i slogove i samostalno će počinjati da uči da čita nove reči, primenjujući prethodno znanje koje je usvojilo. Ova metoda učenja čitanja i pisanja razvija fonetsku svesnost i apsolutno je ključna u procesu učenja čitanja i pisanja. Pomaže vašoj deci da nauče da pišu i speluju. Istraživanja pokazuju da je fonetska svesnost jedan od najboljih uticaja na dečiju sposobnost da čitaju i pišu u ranim razredima školovanja.

Deca razvijaju sposobnost da prepoznaju reč kao odvojeni deo oralne i pisane komunikacije. Deca moraju prvo da razumeju da su reči sastavljene od odvojenih glasova, koji mogu biti sastavljeni zajedno kako bi činili reč, pre nego što mogu da steknu osećaj da koriste alfabet. Najbolje vreme za učenje je od prvog do trećeg razreda osnovne škole, nakon što se deca upoznaju sa alfabetom engleskog jezika.

Kizphonics program jer je intenzivan, jasno struktuiran i razumljiv program, koji pokriva širok spektar učenja fonetike koja je namenjena deci, pri čemu uključuje mnoštvo aktivnost koje su namenjene za vežbanje i pružanje podrške pri učenju, što svakako ovaj program čini bliskim i zabavnim i deca ga obožavaju. I što je jako bitno, sadrži mnoštvo interaktivog sadržaja, koje koristimo na časovima na interaktivnoj tabli, računaru i tablet uređaju, koji su dostupni đacima u našoj školi. Oni što se nauči na zanimljiv način i uz pozitivan podsticaj, lakše ostaje trajno zapamćeno.